Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor

04.03.2022 307

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında Hizan Kaymakamlığı ve Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Küçük Dokunuşlar" adlı proje ilçemizde uygulanmaya başlandı.

Proje ile öğrencilerin, değerler eğitimi kapsamında nitelikli eğitimin yanında milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesi, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine yönelik Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleri ile birlikte ilçe merkezindeki mahallelerde 0-15 yaş aralığında çocukları olan maddi imkanları elverişsiz olan aileleri çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirilmesi, çocuk istismarı ve ihmali konularında bilinçlendirilmesi ile birlikte maddi desteğin sağlanması amaçlanmaktadır.

Kaymakamımız Sayın Muhammed İkbal YELEK, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin hem alanıyla ilgili uygulama yapma imkanı bulduğu hem de toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenin geliştirilmesi, onlara sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılmasının hedeflendiği proje ile ders dışı zamanların verimli geçirilmesi sağlanmaktadır" dedi.04-03-2022

Kaynak: Hizan Kaymakamlığı Web Sitesi